Posted by richardgatarski on feb 14, 2012
20120220/14:30 Spelifiering -> IUP

20120220/14:30 Spelifiering -> IUP


Update: Se även Klarar du kulturfrågan? En metagamification om skolan (apropå bilden till det här inlägget)

Frilanspedagogen Terese Raymond (@terejs, bla initiativtagare till facebookgruppen projektet Spelifierat lärande) är smart och utnyttar återigen en digitala möjlighet. Kort och gott planerar hon att ta med sig Frida Monsén (@fridamonsen, bla pedagog på Vittra Telefonplan) och göra Spelbildning #003. Tema som utlovas är ”Gamification i skolan med fokus på individuella utvecklingsplaner”. Vi går live klockan 14.30 den 20 februari 2012.

En idé med Spelbildning är att i varje show göra en recension av något. I förrgår twittrade Stefan Pålsson om en video där Henry Jenkins levererar bra kritik om gamification av pedagogiken. Så mitt förslag är att vi denna gång recencerar CIC 2011 – Learning Games interview with Henry Jenkins. Hoppas Stefan vill och kan vara med per distans, vi mixar in honom i så fall.

Post a Comment

Comments are closed.